Gepost op

Mantelzorgers in het Zonnetje

Mantelzorgers in het Zonnetje

Nederland telt 4 miljoen mantelzorgers, mensen die langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevend persoon uit hun omgeving zorgen. Een groot verschil met vrijwilligers die in de zorg werken, is dat een mantelzorger niet kiest voor de zorg, maar dat het hem of haar min of meer overkomt: door een emotionele band met de hulpbehoevende wordt hij of zij plots mantelzorger.

Door de inzet van mantelzorgers kan professionele hulp vaak worden uitgesteld. Dit werkt weer kostenbesparend in de medische zorg. Mantelzorgers zijn dus belangrijk in ons zorgstelsel en onze maatschappij!

Op initiatief van DutchInk en Creative CirCle en in samenwerking met Winnen Doe Je Niet Alleen, e-Kortingscode.nl en fondsen.org, is de Dag van de Mantelzorg de aftrap van de actie Mantelzorgers in het Zonnetje, waarmee we mantelzorgers een heel jaar lang extra in de schijnwerpers gaan zetten. Gewoon, omdat wij vinden dat ze dat verdienen. Daarnaast is het hopelijk een stimulans voor anderen om zich ook als mantelzorger in te zetten.

In samenwerking met het bedrijfsleven willen wij daarom via ons platform zoveel mogelijk merkproducten in de veiling aanbieden, minimaal 50% van de veilingopbrengsten komen ten goede aan de actie. Daarnaast zijn ook goederen en diensten welkom waarmee we mantelzorgers kunnen belonen. Van de ingezamelde gelden, diensten en goederen gaan wij, in samenwerking met Mezzo, de landelijke vereniging voor mantelzorg, en de Beroepsvereniging van Mantelzorgmakelaars zoveel mogelijk mantelzorgers belonen voor hun goede werk.

Iedereen kan meedoen! Door in de veilingen te bieden op de aangeboden merkproducten- en diensten. Door te bieden op een Meet & Greet of optreden van een bekende of nog onbekende artiest. Het bedrijfsleven kan producten en diensten beschikbaar stellen en nog veel meer! Iedereen in Nederland kan filmpjes insturen waarop men mantelzorgers voordraagt voor een beloning met een merkproduct en/of dienst. Belangrijk daarbij is dat het merk of het merkproduct in het filmpje duidelijk zichtbaar is of wordt genoemd. Alle filmpjes worden op ons YouTube kanaal Winnen Doe Je Niet Alleen TV geplaatst. De leukste en origineelste inzendingen worden beloond.

Dus… doe mee om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten…. want er komt een moment in ieders leven dat we allemaal die hulp wel eens nodig hebben, ook jij! Binnenkort lees je hier meer over de actie.

 

De actie Mantelzorgers in ’t zonnetje is een initiatief van DutchInk, Creative CirCle en winnen doe je niet alleen in samenwerking met fondsen.org, e-kortingscode.nl met medewerking van Mezzo en de beroepsvereniging van mantelzorgmakelaars